Pascal over vloerenPascal over vloeren


Over ons

Pascal over vloeren

Hoi, mijn naam is Pascal. Hier ga ik je op de hoogte houden van alles rondom vloeren. Als vloerenspecialist, met meer dan 10 jaar ervaring in het vak, lijkt het me leuk om via deze weg mijn kennis en passie te kunnen delen. Ik ben in mijn tienerjaren begonnen bij een vloerenwinkel met het verkopen van vloeren, al snel wilde ik meer dan alleen adviseren in de winkel. Ik ben een eenmanszaak begonnen waarbij ik het adviestraject een stapje uitgebreider wilde maken. Zo kom ik bij de mensen thuis om op basis van het huis, de ruimte en de wensen de perfecte match met de vloer te maken. Benieuwd wat ik allemaal meemaak? Blijf mij volgen!

Recente artikelen

Wooninterieur: beton cire
30 november 2017

Wat is beton cire? Wil je bij het aankleden van je

Tapijten en vloeren: traditioneel parket
25 augustus 2017

Traditioneel parket geeft een charme als geen ande

Archief

Wooninterieur: beton cire

Wat is beton cire?

Wil je bij het aankleden van je huis, de wanden en/of vloeren eens een keer voorzien van wat anders dan het gebruikelijke, zoals behang, verf of vloerbedekking? Probeer dan eens iets stoers als beton cire. Beton cire is een dun laagje beton met kleurstof en geeft je interieur een betonlook. Het bestaat uit cementpoeder, pigmentpoeder in bijna elke kleur en vloeibare hars. Deze componenten voeg je samen en je hebt je beton cire, die je nagenoeg overal op kan aanbrengen: wanden, vloeren, meubels en aanrechtbladen.


Bewerken van de ondergrond

Beton cire kan je aanbrengen op bijna alle ondergronden, zoals: keramische tegels, betontegels, hout, gipsbeton, cement, enz. De vereiste is wel dat de ondergrond vlak en vormvast is en waarschijnlijk moet u de ondergrond nog wat bijwerken. Tegels bijvoorbeeld, dient u eerst op te schuren en in te bedekken met een primer. Overigens is het aan te raden alle ondergronden, eerst met een primer te bewerken. Verder dient de ondergrond schoon, stofvrij, vetvrij en hechtend te zijn. Het is ook altijd van belang om scheuren en beschadigingen eerst te repareren, door deze te vullen met epoxy. Dit om te voorkomen dat beschadigingen aan de ondergrond ook schade aan de beton cire brengen.


Het aanmaken van beton cire

Je hebt nodig voor het aanmaken, de volgende materialen: emmer, mixer, weegschaal, voor het bepalen van het juiste gewicht van de componenten, opzetspaan, plamuurmes en schuurmateriaal. Weeg de juiste hoeveelheden van de cementpoeder en de pigmentpoeder. Mix dit door elkaar tot er geen klonten meer zijn. Maak nooit teveel aan, aangezien de verwerkingstijd 20-30 minuten is.  


Het aanbrengen van beton cire

Bestrijk het oppervlak, met 1 tot 2 millimeter, maar wel een overal dekkende laag, met een spaan. Laat nu de eerste laag 2 tot 4 uren drogen. Als deze laag goed droog is, kan je de tweede laag opbrengen. Je kan effect creëren, door grote of kleine bewegingen te maken bij het aanbrengen. Nu moeten beide lagen 24 uur goed drogen.


Nabehandeling

Het is niet perse noodzakelijk, maar nu kan het oppervlak geschuurd worden. Schuren maakt het oppervlak gladder en kan er meer structuur in aangebracht worden. Na het schuren dient u alles grondig schoon en stofvrij te maken. Nu moet het oppervlak geïmpregneerd te worden. Met een kwast of verfroller is deze laag gemakkelijk aan te brengen. Deze laag brengt de structuur naar boven en beschermt tegen vlekken. Wanneer deze laag goed droog is, kunt u een waterdichte coating aanbrengen, zodat het oppervlak ook optimaal tegen water is beschermd. Ideaal bijvoorbeeld als u de badkamer wanden en vloeren bewerkt met beton cire.

Op zoek naar een professional in Limburg die gespecialiseerd is in het aanleggen van beton cire? Neem dan contact op met MH Vloeren Roermond